Duurzaam buitenspelen met een houten speeltoestel!

Hout is een duurzaam materiaal, het is tijdloos en heeft veel aanpassingsmogelijkheden voor valide en mindervalide kinderen, daarom is mijn keuze gevallen op een houten speeltoestel. Bij binnenspeelgoed zie je dit natuurlijk ook terug. Als ik kijk naar een blokkendoos uit mijn oma’s tijd, speelt mijn kleine daar nog net zo graag mee, als dat zij destijds als klein meisje deed en dat effect wil ik ook met een buiten speeltoestel!

Maatwerk met hout

Vooral de mogelijkheden van maatwerk bij hout spreken mij aan. Ik vind dat een speeltoestel de fantasie van een kind moet prikkelen.

Een houten speeltoestel geeft voor mij die mogelijkheid. Ik vind het waardevol dat kinderen, al dan niet onbewust, kunnen zien wat je met een natuurlijk materiaal als hout kunt maken. Zo kunnen ze zelf in hun fantasie ook hele verhalen bedenken over tropische, Jungle Boek taferelen met een houten olifant glijbaan, hun eigen familie Robinson verhaal, of misschien over een piratenavontuur op een houten schip.

Het is natuurlijk ook perfect in te passen in een natuurlijkere speeltuin. Zo leren kinderen helemaal spelenderwijs te genieten van de natuur, ook als ze in een stad wonen zonder veel groen.