Een totaal andere omgeving en toch dicht bij huis? Je vind het bij het Duitse Cochem

Vakantie

Liefhebbers van spectaculaire natuurgebieden of wonderlijke culturele ervaringen reizen hier vrijwel jaarlijks de hele wereld voor over. Door al dit reisgeweld zou je bijna vergeten dat je veel dichter bij huis ook heel fijne vakantiebestemmingen hebt. Als je de voorkeur hebt om buiten Nederland vakantie te vieren, in een omgeving die bepaald niet Nederlands aandoet, maar waarvoor je toch niet ver hoeft te rijden, dan is het Moezeldal wel een absolute aanrader. In deze fraaie, natuurlijke omgeving kan het simpelweg niet lang duren voor je je er thuis voelt. In het Moezeldal vind je bovendien een prachtig plaatsje, namelijk Cochem Duitsland. Cochem is in Duitsland zelfs überhaupt een van de meest tot de verbeelding sprekende plaatsjes. Dit komt zeker niet in de laatste plaats door het buitengewoon vermakelijke marktplein. Lees hieronder wat je op dit bijzondere plein allemaal aantreft.

Vakantie

Aan het Cochemse marktplein kun je je uren vermaken

De ‘Marktplatz’ van Cochem is op zichzelf al een fantastische bezienswaardigheid. Dit komt vooral door de knusse vakwerkhuizen en gebouwen met historische waarde. De volgende objecten zijn in het bijzonder de moeite waard op dit plein: 

  • Het stadhuis. Dit is helemaal in barokstijl vormgegeven.
  • Voor het stadhuis vind je de Martinsbrunnen: een sfeerverhogende fontein.
  • Aan het plein is ook de Sankt Martin Kirche gelegen. Dit is een kerk waarvan de oudste delen meer dan zeshonderd jaar oud zijn.
  • Vergeet tussen alle bezichtigingen door niet de verfijnde souvenirswinkeltjes aan dit plein te bezoeken.
  • Na afloop van een dagje slenteren door Cochem kun je ook op dit plein afsluiten. Een betere manier dan dit te doen in een van de authentieke Weinstuben is er wat dat dat betreft niet.