Een vijgenboom in huis

Vijgenbomen kun je binnen of buiten zetten. De meeste mensen denken dat het niet mogelijk is om een vijgenboom binnen te plaatsen, echter is dit niet waar. Het is juist erg makkelijk! Een vijgenboom in huis kan moeiteloos tot bloei komen binnen en doet er een tot twee jaar over om volwassen te worden. Ga je een vijgenboom kopen, weet dan dat de meest voorkomende variant de Negro Largo is. De bladeren van de boom zijn donkergroen en langwerpig en kunnen 12 cm lang worden. De vijgenboom zelf kan wel 5.5 meter worden wanneer je hem niet snoeit. Als je een vijgenboom kopen gaat, bedenk dan vooraf vast waar je deze gaat plaatsen.

Je vijgenboom laten groeien

Als je een vijgenboom uit een zaadje wilt laten groeien, kan dit behoorlijk wat tijd en moeite kosten. De meeste mensen kiezen er dan ook voor een kleine variant als zij een vijgenboom kopen. Je kunt een vijgenboom kopen op het internet of bij je lokale tuincentrum. Nadat je een boom hebt uitgezocht, zul je het boompje in een goede pot moeten zetten om je boom zo gelukkig mogelijk te houden. Kies altijd voor een pot met een afvoergaatje aan de onderkant. Vul je pot met 5 centimeter potgrond en plaats de boom in de nieuwe pot. Vul hierna de pot verder met potgrond.

Water geven en snoeien

Water is een belangrijke factor voor elke plant maar de hoeveelheid water kan nogal eens verschillen. Tijdens de zomermaanden vind je vijgenboom het lekker om elke week water te krijgen. Maar als je de boom te veel water geeft, dan zul je al snel gele bladeren gaan zien. Mocht je jezelf afvragen wat de beste periode is om je boom te snoeien, kies voor de lente of de winter. Als je de vijgenboom in huis hebt staan, is het nodig om de hoogte van de boom onder controle te houden. Snoeien helpt ook bij het laten groeien van nieuwe bladeren.