Het juiste wintersport materiaal

goede-snowboards

Ongeveer zeven procent van de Nederlanders gaat jaarlijks op wintersport. Populaire bestemmingen voor Nederlanders zijn Zwitserland, Oostenrijk en Frankrijk. Het is voor vakantiegangers een fijne uitlaatklep om even heerlijk een week (of twee) te genieten van de frisse berglucht. Iedere dag vroeg de piste op en in de middag heerlijk genieten van een Almdudler op een terras in de zon. Voor dat gedeelte is er nog weinig materiaal nodig. Maar wintersporten is meer dan apres skiën en de frisse lucht inademen. Voor velen is het skiën of snowboarden zelf het einddoel. Met deze sporten beweeg je vlotjes over de berg naar beneden. Je komt aan de dagelijkse beweging en kan ondertussen genieten van het adembenemende berggebied. Het enige nadeel aan wintersport, is dat het niet goedkoop is.

Kosten besparen

Een van de hoogste kostenposten voor wintersport is de skipas. Je betaalt een vast bedrag om een week lang met alle gondels en skiliften van het skigebied de berg op te kunnen. Daarnaast heb je nog de kosten van de reis en het verblijf in de buurt van een skigebied. Deze drie kostenposten is bijna niet op te besparen. Waar dat wel makkelijk mee kan is bij de materiaalhuur. Wanneer je niet ieder jaar op wintersport gaat is het huren van ski’s en snowboards de meest goedkope oplossing. Maar voor fervente wintersporters is eigen materiaal ten zeerste aan te raden.

Eigen materiaal aanschaffen

Goed, eigen materiaal aanschaffen klinkt misschien wat ingewikkeld. Maar het is zeker de moeite waard! Ieder jaar kun je je eigen snowboard of ski’s uit de kast halen en voor je het weet komen er weer onwijs veel herinneringen naar boven! Het is alleen belangrijk dat je weet waar je op moet letten. De ski’s en het snowboard zelf spreken voor zich. Maar had je ook aan de schoenen gedacht? Vast wel. En denk ook bijvoorbeeld aan snowboard bindingen!