Soorten compressors en hogedrukreinigers: welke heb jij nodig?

3 houtklover

Hogedrukreinigers en compressoren zijn handige en belangrijke tools voor klussers en voor bij het schoonmaken. Hogedrukreinigers zijn apparaten die makkelijk en snel vuil weghalen, compressoren zijn te gebruiken voor allerlei klussen, zoals het oppompen van banden, zandstralen, verf spuiten, schoonblazen of boren en slijpen. Er bestaan alleen enorm veel soorten. Welke zijn er allemaal op de markt, en wat is het verschil? Dat is wat ik in dit blog voor je ga uitzoeken, zodat je een weloverwogen keus kunt maken bij het kiezen van jouw compressor of hogedrukreiniger.

Soorten compressoren: wat is het verschil?

Kortweg bestaan er twee soorten compressoren: de oliegesmeerde en olievrije compressor. De oliegesmeerde compressor kan gevaarlijk zijn, omdat het kleine druppels olie meespuit. De olie kan dan vermengd raken met compressorverfsoorten. De voorkeur geniet dus de olievrije compressor.
Je kunt de compressor niet voor alle klussen tegelijk gebruiken. Welke compressor je nodig hebt, is dan ook afhankelijk van de klus. De ene compressor heeft een hogere druk dan de andere. Hoe hoger de luchtdruk, hoe krachtiger de compressor, hoe meer hulpgereedschappen het aankan. Als je dus een klus wilt uitvoeren met de compressor, moet je goed kijken bij de specificaties zodat je een machine koopt met de juiste luchtdruk.

Soorten hogedrukreinigers: wat zijn de voor-en nadelen?

Er zijn vele hogedrukreinigers. Als eerste is er de hogedrukreiniger op benzine. Deze is erg krachtig. Het nadeel is de belasting voor het milieu en het harde geluid. Ook is er de hogedrukreiniger op accu. Deze is minder krachtig, maar is iets milieuvriendelijker en is stiller. Verder is er de elektrische soort. Het nadeel is dat hij constant onder stroom moet blijven. Wel maken ze weinig geluid en zijn ze milieuvriendelijk. Dan is er nog de hogedrukreiniger met terrasreiniger. Deze is ontworpen voor het terras, en haalt daarom makkelijk groene aanslag weg. Tot slot is er de hogedrukreiniger met rioolslang, perfect om het riool of de dakgoot mee te ontstoppen.