Vca online: deze drie cursussen kun je kiezen 

vca online

Wie een vca online wil behalen, heeft een aantal opties. Het is namelijk een diploma dat is opgesplitst in drie leerlagen. Dat wil zeggen dat je moet kiezen welke op jou van toepassing is. Dit zijn de opties:

  • vca basis
  • vca vol
  • vil-vcu

Basis en vol

De eerste twee zijn in principe een eerste en een tweede versie van hetzelfde. De basis vca is vrijwel altijd voldoende om aan de slag te gaan bij een bedrijf. Het is voor sommigen een basiscertificaat ofwel eentje die je moet hebben voor je begint. De vol is meer voor personen die ook nog leiding geven binnen deze branche. Zij krijgen een net iets andere cursus meer toegespitst op mensen die eindverantwoordelijke zijn.

De vil-vcu

Dit diploma is eigenlijk speciaal bedoeld voor intercedenten of leidinggevenden bij uitzendbureaus die actief zijn in deze branche. Ook van hen wordt de nodige basiskennis verwacht om actief te kunnen zijn in deze branches, ook al is het vanaf de zijlijn. De vil-vcu is er dus eentje waar je in het werkveld eigenlijk maar weinig mee te maken hebt. Als je echter werk gaat zoeken dan zou het kunnen zijn dat je bij een recruiter uitkomt die wel weer dit diploma heeft.