Vrachtwagenschade herstellen bij AAS Schadeherstel

Vrachtwagenschade

Vrachtwagenschade herstellen kan niet bij elk schadeherstelbedrijf. Omdat vrachtwagens veel groter en zwaarder zijn dan personenauto’s is er speciaal gereedschap nodig om trucks te repareren. De monteurs die in zo’n bedrijf werken hebben een speciale opleiding gehad om aan deze wagens te mogen werken. Bij een herstelbedrijf dat geschikt is voor het repareren van vrachtwagens te worden voertuigen van meer dan 3.500 kilo gehanteerd. Volgens de RDW zijn dat officieel vrachtwagens. Maar ook sommige werkzaamheden aan lichtere vrachtwagens moeten bij zo’n gespecialiseerd bedrijf worden uitgevoerd. Dat is het geval als er schade is ontstaan aan het frame.

Vrachtwagenschade

Hoe moet je handelen bij vrachtwagenschade?

Bij het ontstaan van vrachtwagenschade moet je precies zo handelen als bij het ontstaan van schade aan een personenauto. Als chauffeur stel je eerst de verzekeringsmaatschappij op de hoogte van de schade. Dat kan telefonisch en meestal ook online of via een app. Daarna moet er contact worden opgenomen met een AAS Schadeherstelbedrijf voor een afspraak. Je kunt beter niet onaangekondigd naar dat bedrijf toe rijden, want de kans is groot dat de benodigde schade-expert voor vrachtwagenschade dan geen tijd heeft. Dan moet je lang wachten. Het is beter om telefonisch of digitaal een afspraak te maken.

De afhandeling van vrachtwagenschade

Tijdens de afspraak met het schadeherstelbedrijf wordt de vrachtwagenschade geïnventariseerd. In overleg met de verzekeraar wordt afgesproken op welke wijze de reparatie plaats zal vinden. Daarna plant het schadeherstelbedrijf een datum in waarop je de vrachtwagen kunt brengen voor de reparatie van de vrachtwagenschade. Met de administratieve rompslomp die hiermee gepaard gaat heeft de chauffeur niets te maken. Dat wordt hem volledig uit handen genomen. Op de afgesproken datum moet de chauffeur de wagen brengen. Hij kan dan ook gebruik maken van een haal- en brengservice en soms van vervangend vervoer.