Wat is de geschiedenis van magazijnstelling
Je hebt ze vast wel eens ergens zien staan: een magazijnstelling. Je ziet ze bij Ikea, de Sligro of een andere groothandel. Maar wat is de geschiedenis erachter? Hieronder hebben wij dat beknopt voor je beschreven. Ze zijn ontstaan in de 19e eeuw toen de industriële revolutie in Europa en Noord-Amerika begon. Het gebruik van stellingen om goederen op te slaan en te organiseren groeide samen met de opkomst van massaproductie. In eerste instantie werden de stellingen gemaakt van hout, maar later werden ze vervangen door stalen constructies. In de jaren ’50 en ’60 van de vorige eeuw begonnen magazijnstellingen een steeds grotere rol te spelen in de logistieke sector.
Als je pallets hebt, wil je ook palletstellingen
In heel veel bedrijven worden pallets gebruikt, maar die moeten ook ergens worden opgeslagen. Als je dat op een beetje een efficiënte manier wil doen zijn palletstellingen de ideale oplossing. Palletstellingen zijn hele sterke stalen constructies waar je op meerdere niveaus pallets boven elkaar kan zetten, zonder te hoeven stapelen. Daardoor kan je met een heftruck heel makkelijk precies de pallet pakken die je nodig hebt, en heb je veel minder vloeroppervlakte nodig. Afhankelijk van je beschikbare hoogte kan je tot wel zes keer zoveel kwijt in je ruimte! Dat is dus ideaal voor in magazijnen waar niet zoveel ruimte is maar waar je wel veel spullen in kwijt moet.
Wat is een heftruck?
Een heftruck kan je gebruiken om zware ladingen te tillen en verplaatsen. Ze kunnen worden aangedreven door verschillende brandstoffen of door elektriciteit. Omdat ze zo veelzijdig zijn worden ze in vele sectoren gebruikt zoals de bouw, de logistiek, de landbouw en natuurlijk de industrie. Het is wel van belang dat je weet wat je doet als je een heftruck gebruikt. Daarom is het verplicht dat je een geldig certificaat hebt om met een heftruck te mogen werken. Het is tenslotte een grote machine dus als er een ongeluk mee plaatsvindt, kan het goed fout gaan.