Wil je een kleine keuken aanschaffen? Hier moet je op letten

kleine keuken

De kleine keuken wordt steeds populairder. Mensen schaffen een kleine keuken aan voor in een camper of caravan, een tiny house of zelfs in een studio of studentenkamer. Het grootste voordeel van een kleine keuken is natuurlijk dat deze ruimtebesparend is. Bovendien is een mini keuken goedkoper dan een uitgebreide, grote keuken. 

Kies een praktische keuken

kleine keuken

Als je besluit een mini keuken aan te schaffen dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Allereerst is het verstandig om te kiezen voor een kleine keuken die zo ontworpen is dat er eenvoudig apparatuur bij geplaatst kan worden. Wellicht wil je later uitbreiden of wil je er een kleine oven bij plaatsen. Dan moet je daar natuurlijk wel de ruimte voor hebben.

Bovendien wil je een kleine keuken waar ruimte is om kabels en leidingwerk weg te stoppen. Wanneer je apparatuur bijplaatst dan moeten die kabels natuurlijk ergens heen. Een slimme leverancier denkt daaraan en heeft dus bijvoorbeeld achter de keukenkastjes ruimte gecreëerd voor leidingwerk en andere toebehoren. 

kleine keuken

Zorg voor een ruim keukenblok

Dit klinkt misschien vreemd in de oren, een ruim keukenblok in een kleine keuken. Je kiest immers niet voor niks een mini keuken uit. Maar toch kun je de ruimte die je wel hebt zo goed mogelijk benutten. Je wil natuurlijk ook een beetje fatsoenlijk kunnen koken of je vuile vaat ergens kwijt kunnen.

Een kleine keuken heb je al vanaf 80 centimeter breed en toch kun je daar prima op werken. Als de ruimte optimaal benut is natuurlijk.