Zero waste met herbruikbare wattenschijfjes

herbruikbare wattenschijfjes

Iedere dag maak jij je gezicht schoon met wattenschijfjes en iedere dag gooi je ze weer in de prullenbak. Klinkt niet erg milieu vriendelijk toch? Gelukkig kan het anders. Kies voor duurzame wattenschijfjes die je steeds weer kunt hergebruiken. Op deze manier reduceer jij je afval en zet je de eerste stap naar een zero waste lifestyle.

herbruikbare wattenschijfjes

Waarom kiezen voor herbruikbare wattenschijfjes?

Jouw normale wattenschijfjes van de drogist worden gemaakt van katoen. Zoals je misschien wordt er in de katoenteelt enorm veel water verbruikt en wordt alles in plastic verpakt. Daarna wordt het de hele wereld over gevlogen om uiteindelijk in de drogist te belanden. Als je nagaat dat je zo’n 1500 wattenschijfjes per persoon gebruikt, kan je je misschien voorstellen hoeveel impact het heeft als we allemaal duurzame wattenschijfjes gaan gebruiken. Op deze manier zorgen we er samen voor dat we een hoop verspilling tegengaan.

Hoe werkt dat dan?

Deze wattenschijfjes kan je op precies dezelfde manier gebruiken als je normale wattenschijfjes. Je hoeft geen andere producten te gebruiken, er verandert dus niets aan jouw gezichtsroutine. Na het gebruiken kun je de wattenschijfjes simpelweg in de wasmachine wassen of zelf even uitspoelen met shampoo. Even laten drogen en voila, ze zijn zo goed als nieuw. Op deze manier heb je altijd en overal schone wattenschijfjes bij. De wattenschijfjes gaan natuurlijk veel langer mee dan je gewone wattenschijfjes. Vergelijk het met een washandje, die doe je ook steeds in de was en je doet er ontzettend lang mee. Je hoeft dus niet steeds naar de winkel toe om een nieuw pak aan te schaffen of te balen dat ze weer op zijn.

Door te kiezen voor herbruikbare wattenschijfjes kies je dus niet alleen voor duurzaam, het is ook nog ontzettend handig. Probeer het zelf en ervaar het verschil.