Frisse lucht op zolder

Zolderdakraam

Ben je niet van plan om van de zolder een leefruimte te maken, maar wil je toch frisse lucht en daglicht op zolder krijgen? Met het plaatsen van een zolderdakraam heb je natuurlijk licht en frisse lucht in een handomdraai binnen. Het eenvoudige raam is makkelijk te plaatsen en in werking, maar niet geschikt voor een bewoonde ruimte. Je kunt het raam aan de onderzijde open en dicht doen, je zet in de meeste gevallen het raam vast met een uitzetijzer. 

Zolderdakraam

Dubbel glas

Een zolderdakraam is net als een normaal dakraam uitgevoerd met dubbel glas, de isolerende werking zorgt ervoor dat je ook op zolder geen warmte verliest in de winter. Tevens blijft in de zomer de warmte buiten, ondanks dat het raam niet gebruikt mag worden voor een bewoonde ruimte, heb je wel dezelfde mogelijkheden als een volwaardig dakraam. Het raam open en dicht doen, kun je eenvoudig doen met de handgreep die aan de onderzijde van het raam zit. Vaak heeft het raam twee standen om de zolderruimte te kunnen ventileren.

Voordelige en goede oplossing

Om frisse lucht en daglicht op zolder te krijgen is het zolderdakraam een goede oplossing, het raam is een stuk voordeliger dan een normaal dakraam. Verschillen zijn er echter wel tussen de twee ramen, zo is een normaal dakraam luxer uitgevoerd met bijvoorbeeld een ventilatierooster om te ventileren. Het raam kun je plaatsen als de dakhelling tussen de 15 en de 60 graden is, de binnenkant is afgewerkt met grenen hout wat je eventueel naar wens nog kunt schilderen in een kleur naar wens.