Het nut van een paardenomheining

De ideale paardenomheining voor uw boerderij is duurzaam, sterk, aantrekkelijk en laag in onderhoudskosten. Wat de beste omheining is voor de ene boerderij, is wellicht niet de beste voor de andere. Bij het aanschaffen van een paardenomheining zijn er verschillende factoren waar u rekening mee moet houden, zoals het materiaal en uw persoonlijke budget. Hierbij speelt de grootte van het terrein dat u wilt omheinen een belangrijke rol. Beschikt u bijvoorbeeld over een kleine boerderij met drukke wegen en bebouwing in de nabije omgeving, dan zal de meeste aandacht waarschijnlijk gaan naar het binnen houden van uw paarden. Voor grotere boerderijen in afgelegen gebieden zullen kosten, onderhoud en levensduur prioriteiten zijn.

Veiligheid

Een goede paardenomheining moet sterk genoeg zijn om een fysieke barrière te vormen om zo te voorkomen dat uw paarden niet op zoek gaan naar de grenzen van hun verblijf. Let u wel op dat sommige paarden toch gaan leunen tegen de omheining om deze uit te testen. Daarom moet een veilige omheining niet dusdanig sterk zijn dat uw paarden er in bekneld raken of gewond kunnen raken.

Materiaal

Voor kleinere boerderijen is een houten paardenomheining vaak voldoende. Deze soort omheining valt visueel op voor uw paard en biedt een veilige optie om uw paard binnen te houden, zonder gevaar voor beknelling of verstrikking. Een elektrische omheining is daarentegen aantrekkelijker voor boerderijen met een groot aantal paarden. Deze optie is wenselijk wanneer u veel grond te omheinen heeft en op zoek bent naar een voordelige maar toch veilige en makkelijke oplossing. De elektrische omheining vormt zowel een fysieke als een psychologische barrière voor uw paarden en kost voor grote projecten een stuk minder dan andere soorten omheiningen.
Wanneer uw paarden kennis maken met de nieuwe omheining, is het een goed idee om ze rond de omheining te laten lopen om vast te stellen waar hun grenzen liggen.