Hoe maak je een geïmpregneerd tuinhuisje?

Bij het impregneren van een tuinhuisje wordt er een laag op het hout aangebracht die vocht en schimmel weert. Hierdoor wordt het hout beschermd tegen vuil en weersinvloeden. Dit zorgt ervoor dat je minder tijd kwijt bent aan het onderhoud en je tuinhuisje gaat zo ook veel langer mee. Maar hoe zorg je er nu voor dat je tuinhuisje geïmpregneerd is? Lees het hieronder!

Geïmpregneerd tuinhuisje kopen of (laten) impregneren?

Er zijn al veel geïmpregneerde tuinhuisje op de markt, maar je kunt het ook zelf impregneren of laten impregneren. Zelf impregneren raden wij je alleen aan als je hier ervaring mee hebt of een ervaren klusser bent. Dit is vaak wel de goedkoopste oplossing als je dit goed kan.

Laten impregneren of direct een geïmpregneerd tuinhuisje kopen kan ongeveer dezelfde kosten met zich meebrengen. Koop je een geïmpregneerd tuinhuisje? Dan hoef je hier verder geen tijd aan te besteden en hoef je hier ook niemand voor in te huren. Is er echter geen geïmpregneerd tuinhuisje beschikbaar dat aan al jouw wensen voldoet? Als je wel een niet geïmpregneerd tuinhuisje kan vinden dat volgens jouw wensen is, kun je hier in dat geval beter voor kiezen en het laten impregneren.