Op zoek naar een vacature bouw?

vacature bouw

Of ben je benieuwd naar wat een vacature bouw eigenlijk inhoudt? Dat kan heel verschillend zijn. Er is namelijk uitvoerend, voorbereidend en coördinerend werk te vinden. En dat ook nog eens voor verschillende opleidingsniveaus en verschillende fases in je carrière. Ook is er een verschil tussen kleine en grote bedrijven en tussen de aard van het werk dat gedaan wordt. Uitvoerend werk bij een meubelmaker is anders dan het uitvoerend werk bij een grote aannemer. En leiding geven aan tientallen collega’s is anders dan het leiding geven aan een handjevol medewerkers.

vacature bouw

Een uitvoerende vacature bouw

In de uitvoering kom je veel verschillend werk tegen. Maar het heeft allemaal te maken met handwerk, fysiek werk en jezelf als gereedschap inzetten om de klus te klaren. Want of je nu metselt, schildert of meubels maakt. Jij bent degene die creëert, perfectioneert en de opdracht tot een goed einde brengt. Je staat, loopt, zit en beweegt het grootste deel van  de dag. Ideaal als je geen type bent voor een kantoorbaan of zittend werk. Als jij bij jezelf denkt: ik hou er wel van om actief bezig te zijn gedurende de dag, kijk dan eens wat de bouw jou te bieden heeft.

Leidinggevende functies

Een groot project met meerdere betrokken partijen heeft een goede coördinator en leider nodig. Er zijn externe partijen betrokken bij het proces, zoals gemeenten, woningbouwverenigingen, andere aannemers of onderaannemers. Daarnaast zijn er tientallen, soms honderden mensen aan het werk in de uitvoering. En dan hebben we het nog niets een gehad over het budgetbeheer, het bewaken van de tijdsplanning, het goedkeuren van offertes, het maken van bestektekeningen of het goedkeuren ervan en het communiceren van aanpassingen met de juiste partijen.

De juiste kwaliteiten

Zoals je ziet heb je voor zowel uitvoerend als voor leidinggevend werk, de juiste kwaliteiten nodig. De juiste eigenschappen, karaktertrekken en motivatie om ieder project tot een goed einde te brengen. Of het nu een grote renovatie, een kleine klus in een woning, of een enorm bouwproject is met tientallen nieuwe huizen. Iedere schakel is belangrijk. Van bedenken en plannen, tot aan het laatste detail.

vacature bouw

Niet voor stresskippen

Als je snel in de stress schiet is werken in de bouw misschien niet het beste idee. Iedere keer weer kunnen verrassingen je werk beïnvloeden. Want wat op het eerste gezicht een simpele klus lijkt, kan gaandeweg veranderen in een monsterklus. Die meer tijd en meer geld kost. Maar waar ook andere disciplines bij betrokken moeten worden. Stel je maar eens voor dat jij als stukadoor aan de slag wilt gaan, maar erachter komt dat er een lekkage achter de muur zit. Om eerst dat probleem op te lossen roep je de hulp in van een loodgieter of aannemer die jou helpt om de lekkage te verhelpen, zodat jij straks een droge muur kunt gladstrijken.