Wat je moet weten voor je een snurk beugel koopt

snurk beugel

Een snurk beugel zou er wel eens voor kunnen zorgen dat je niet meer snurkt. Dat is handig want je partner, huisgenoten of buren kunnen er echt flink last van hebben. Maar is de snurk beugel wel geschikt voor jou? Dat ontdek je hier.

snurk beugel

Wanneer je een snurk beugel nodig hebt

Snurk je alleen wanneer je op je rug slaapt? Oftewel, ben je een mondsnurker? Dan is een anti-snurkbeugel zeker een goede oplossing voor je. Het is echter niet zo eenvoudig om de juiste keuze te maken. Er zijn zoveel alternatieven dat het lastig te bepalen is wat nu het beste is.. Bovendien worden anti-snurkbeugels onder verschillende namen verkocht (mondstukken, anti-snurk gebitsbeschermers en nog meer). Uiteindelijk betekent dit allemaal hetzelfde.

De soorten snurk beugels

De  snurk beugel die de onderkaak licht naar voren duwt is het meest gebruikte type mondstuk. Het zorgt ervoor dat de achterkant van de tong niet achterin de keel zakt terwijl je op je rug slaapt. Tandartsen noemen het naar voren duwen van de onderkaak protrusie. Daarom worden deze modellen ook wel protrusiebeugels genoemd. De snurk beugels worden niet alleen door tandartsen gebruikt of om snurken tegen te gaan, maar ook voor de behandeling van een terugwijkende kin of overbeet. Kortom: je snurk beugel kan verschillende functies hebben. 

snurk beugel

Op maat

Welke snurk beugel je ook kiest, het is altijd slim om er eentje op maat te bestellen. Een snurk beugel moet namelijk wel echt passen anders ervaar je ongemak gedurende de nacht.