Wat zijn gelijmde houten panelen en hoe worden ze gemaakt?

Massief houten panelen worden graag gebruikt bij interieurinrichting. De panelen zijn 100% hout en worden vervaardigd met smalle, houten lamellen of latten die meestal een rechthoekige doorsnede hebben. De elementen worden door middel van lijmen met elkaar verbonden om kromtrekken te vookomen. Deze meubelpanelen worden ook timmerpanelen genoemd. In de particuliere en commerciële meubelbouw zijn massief houten panelen een populair alternatief voor conventionele gecoate meubelpanelen. Het hout van grenen , beuken, sparren en eiken wordt bij voorkeur gebruikt, maar de keuze is breed, net als zijntoepassingsmogelijkheden: meubels, vloeren, deuren…Hout is iet meer weg te denken in ons interieur

De voordelen van massief houten panelen.

We belichten de belangrijkste voordelen van massief houten panelen. Schrijnwerkers zijn er dol op want dit hout laat zich makkelijk bewerken wat dan ook uiterst geschikt is voor maatwerk. Daarnaast komt het karakter en de unieke structuur van hout sterk naar voor. Hier zie je de nerfstructuur en knoesten, het is een natuurproduct dat er sterk uitziet en authenticiteit uitstraalt. Door massief houten panelen extra te behandelen met bijvoorbeeld olie komt deze identiteit nog beter tot uiting. Behandeld hout is makkelijk proper te houden. Vlekken, krasjes of oneffenheden zijn gemakkelijk te behandelen.

Massief houten panelen aankopen

Verlijmde houten panelen kunt u zeer voordelig online in verschillende sorteerklassen kopen. We hanterenn prijzen per vierkante meter. Ongeacht de houtsoort wordt er ook onderscheid gemaakt tussen individuele sorteerklassen, waarbij A staat voor de beste kwaliteit. In de winkel hebben we een royaal samengesteld assortiment dat aan elke wens voldoet. Ontdek de categorie die bij u past. Mocht u nog een beetje twijfelen over welk formaat uw nieuwe massief houten panelen moet hebben, dan kunt u gebruik maken van de meetservice, evenals de snij- en montageservice.